Domů
Menu

1.A servíruje provensálský koláč

24. 11. 2020 / Akce / Eva Kotrčková

Co se všem vybaví, když se řekne Francie? Třeba Paříž, Tour de France, proslavený francouzský šarm a elegance, zámky na Loiře, francouzská revoluce, Napoleon...ale rozhodně také delikatesní gastronomie a kultura spojená se stolováním vůbec.

A tohle všechno 1.A už ví. Proto se není co divit, že recept na provensálský koláč najdeme už v 3. lekci učebnice francouzštiny. Někteří studenti 1.A tedy splnili i nepovinný úkol a ukázali, že receptu porozuměli nejen po jazykové stránce, ale i po té praktické. Upekli svůj první provensalský koláč. Jak je vidět, moc se jim povedl a prý si i pochutnali. Jejich spolužáci a učitelé (např. David Brocal, který jim úkol zadával) však mohou letos ochutnat bohužel jen očima. Bon appétit!