Domů
Menu
Facebook Gymnázium Tábor Instagram Gymnázium Tábor Youtube kanál Gymnázia Pierra de Coubertina Padlet GPdC – prezentace studentských prací a úkolů zejména z distanční výuky

2014 - Anglie - Londýn, Oxford, Cotswolds

Do Anglie v době královniných narozenin

Program zájezdu

Tentokrát se opět vydáváme na jih Anglie. Protože nás nebylo tolik, abychom zaplnili celý autobus, posílili nás gymnazisté z Čáslavi. Děkujeme, přátelé!

 

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
Fotogalerie14

Ubytování i jídlo nám zajistily hostitelské rodiny v Brightonu a okolí. První a poslední den jsme strávili v Londýně. Kromě tradičního poznávání památek jsme se svezli lanovkou přes Temži a katamaránem jsme se dopravili až k budovám parlamentu. Dokonce jsme se náhodně stali svědky oslav narozenin královny.

Kvůli nim nám bohužel zůstal uzavřen královský palác ve Windsoru; královna tam právě v den naší návštěvy oslavovala a nás zapomněla pozvat!

Viděli jsme však mnoho dalších zajímavostí - Blenheim Palace - sídlo Winstona Churchila a jeho rodu, Hever Castle - rodiště Anny Boleynové, Shakespearův Stratford nad Avonou, letní sídlo královny Viktorie na ostrově Wight, malebný anglický venkov v oblasti Cotswolds, město Brighton s Královským Pavilionem a hlavně: prošli jsme se po bílých křídových útesech Beachy Head, které se místy zdvihají až 64 m nad moře a výhled z nich nadchl asi každého z nás. Kromě cestování jsme okusili anglickou kuchyni, která mnohdy i mile překvapila, a poznali životní styl běžných anglických rodin a jejich pohostinnost.

 

 

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
Fotogalerie14